8|8

 
event_8_8.jpg

8|8

Alida Rudjord, Toril Bjorg, Matthew Quentin Midtskau, Liv Blåvarp, Jamie Kroeger & Sidsel Paaske

Visningsperiode: 8/8– 14/9 2019

8. august kl 18 åpner utstillingen 8|8 i PORTABEL i Kirkeristen, Basarhallene, sentralt i Oslo. Åpningen markerer også et etterlengtet visningsrom for kontemporær metall- og smykkekunst – det eneste av dette slag i Oslo og Norge.

I utstillingen 8|8 vises verk av kunstnerne Alida Rudjord, Toril Bjorg, Matthew Quentin Midtskau, Liv Blåvarp, Jamie Kroeger og Sidsel Paaske. Kurator: Camilla Luihn.

 Denne første utstillingen er dedikert til klaven. Gjennom en rekke forskjellige arbeider utforskes smykkeformen klaven, potensielt den mest monumentale og største formen et smykke kan ta. Temaet speiler et behov for igjen å se de store, ekspressive og uttalte halssmykkene som iscenesetter ett skulpturelt narrativ, både om de bæres på kropp eller er montert i galleri. Arbeidene som vises er en eklektisk blanding av helt nye og av eldre verk, og som en kontrast til sin størrelse - montert i et av våre aller minste ustillingslokaler der de også fungerer som en innvielse av dette nye visningsrommet, derav tittelen; 8|8 som viser til selve åpningsdagen.

Vi håper så mange som mulig tar turen innom PORTABEL og tar del i innvielsen sammen med oss. Velkommen!

Alida Rudjord Røiseland: Barbs
Rustfritt stål og emalje.

Matthew Quentin Middtskau: Fyrtøy Foto: Niklas Lello

Matthew Quentin Middtskau:
Fyrtøy
Foto: Niklas Lello